KUJDES: 1 vit burg për ata që hedhin foto të fëmijëve në facebook

Facebook

Sipas një ligji të ri, të miratuar në Francë, prindërit që ngarkojnë foto të fëmijëve të tyre në rrjetet sociale mund të paditen prej vetë atyre. Nëse ligji shkelet nga prindërit, mund të futen një vit në burg dhe të gjobiten me 35 mijë paundë.

“Pas pak vitesh, fëmijët mund t’i dërgojnë me lehtësi prindërit e tyre përpara dyerve të gjykatave, për publikimin e fotove të tyre kur kanë qenë të mitur”, tha Eric Delcroix, një ekspert i ligjeve dhe etikës mbi internetin, për gazetën “Le Figaro”./Gazetavip.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *