SHPËRNDAJE

Kafe

Bonga është një vend në shtetin afrikan, Etiopi.

Për shumicën nga ne është shumë i panjohur.

Mirëpo, Bonga meriton të njihet për të mirë dhe thuhet se është vendlindja e vërtetë e kafes. Sot, ky qytet i vogël fshehur thellë në Etiopinë jugperëndimore ulet në heshtje mes pyjeve subtropikale, të mbushura me pemë kafe, mjaltë të egër dhe mrekulli natyrore, shkruan CNN transmeton Gazetavip.com

Por, nga rrjedhë emri “kafe”

Termi “Kafe” është thënë të rrjedhë nga Kaffa, emër i lashtë për rajonin e Oromia, në të cilën Bonga shtrihet.

Sipas historisë, thuhet se rreth shekulli të 6, në pyjet pranë Bongas, një bari i quajtur Kaldi kishte ngrënë ‘manaferra të kuqe’ nga një kaçubë që ai kurrë nuk e kishte parë.

SHPËRNDAJE

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU